|

(Видео) Каевски: Со кочењето и блокадите Мицкоски и ДПМНЕ работат против ЕУ и НАТО

Со државничките политики на СДСМ земјата стана членка на НАТО. Ги обезбедивме сигурноста и безбедноста на државата и на сите наши граѓани, истакна на денешната прес-конференција Дарко Каевски, портпарол и пратеник на СДСМ.

„Северна Македонија денеска како членка на НАТО и со почнати преговори со ЕУ е фактор на стабилност во регионот и партнер на најсилните земји во светот. Членството во НАТО обезбеди и поддршка за справување со хибридните закани, за јакнење на нашата Армија, но позитивно влијае и во делот на економијата. Обезбедената стабилност и вистинските политики на СДСМ придонесоа да имаме рекорден износ од 750 милиони евра директни странски инвестиции минатата година“, посочи Каевски.

СДСМ, како што рече, е посветена и на остварување и на втората стратешка цел – полноправно членство во ЕУ.

„Кочењето на ДПМНЕ, она што го прават во Собранието во однос на блокадите на реформите и во однос на несоработката за стратешки важни прашања како членството во Унијата, е директно и активно работење против ЕУ и НАТО. Мицкоски и ДПМНЕ работат против интересот на земјата и одработуваат за туѓи интереси, за земји што не сакаат да ја видат Македонија во ЕУ. Мицкоски има право да се самоизолира, но нема право да ја изолира државата“, додаде тој.

Според Каевски, Македонија нема време за губење, граѓаните немаат нови години за губење. Оценува дека собраниските процедури и дискусијата за уставните измени, кои се неопходни за продолжување на европскиот пат, мора да почнат.Слични Објави