(ВИДЕО) КАРАКАЧАНОВ: ДОДЕКА МАКЕДОНИЈА СЕ ОДНЕСУВА КАКО МЕНТОР КОН БУГАРИЈА И ИМА ПРЕТЕНЗИИ ЗА БУГАРСКАТА ИСТОРИЈА ЌЕ ПОЧЕКА ЗА ВЛЕЗ ВО ЕУ

„Ако тие продолжат да се однесуваат како држава која е ментор на Бугарија и држава која ги одредува условите, мислам дека уште долго време треба да почекаат. Бугарија го има полното право да бара од земјите кандидати за влез во ЕУ, да исполнуваат одредени услови. Еден од условите е нашата национална безбезбедност. Не може со инает, каков што гледаме од страна на Скопје „ама ние сакаме“, и јас можеби сакам многу работи во овој живот, но нешто што не е мое, како да го сакам, а тие сакаат се“, изјави министерот за одбрана на Р. Бугарија и потпретседател на бугарската Влада, Красимир Каракачанов во своето денешно гостување во утринската програма на БТВ.

loading...

Што уште кажа за македонско-бугарските односи Каракачанов пред водителот Антон Хекимјан погледнете во видеото што следи:


loading...