(ВИДЕО) КИНЕСКА СОНДА СЛЕТА НА ТЕМНАТА СТРАНА НА МЕСЕЧИНАТА

Вести Истакнато Магазин

Кинеската космичка сонда „Чанае-4“ е првиот космички апарат што слетал на темната страна од Месечината.