ВИДЕО: КОЛКУ ЧИНИ ПАТУВАЊЕТО СО НАЈСКАПИОТ ВОЗ НА СВЕТОТ?

Најскапиот воз на светот е јапонски и се вика Train Suite Shiki-shima. Од видеото што следи ќе можете да видите каков луксуз предлага овој воз од соништата. Нормално патување со него чини точно 2865 долари, додека за подолгите релации, каде што патувањето трае по 2-3 дена цената стигнува и до 8500 долари. Бројот на патниците е ограничен и во него можат да се возат само 34 луѓе.