(ВИДЕО) КОРИДОР 8: МАЕСТРО ХРИСТО ХРИСТОВ ЗА СЛОБОДАТА И САМОЖРТВАТА НА НАШИТЕ ПРЕТЦИ ЗА ДА ЖИВЕЕМЕ НОРМАЛНО И ДА НЕ БИДЕМЕ РАЈА

//

Маестро Христо Христов, диригент од Бугарија и директен потомок на родот Делчеви, во најновата епизода на македонско-бугарската седенка „Коридор 8“ зборуваше за својата љубов кон музиката, за прекрасната Виена и секако за основниот идеал на неговите претци а имено слободата.

Борбата за слобода и саможртвата пред нејзиниот олтар… мудри зборови на еден успешен и пред се народен човек.Уживајте…

Претходна статија

БЕКИР АДЕМИ ЈА ПРЕТСТАВУВА РС МАКЕДОНИЈА НА БИЕНАЛЕТО ЗА АРХИТЕКТУРА ВО ВЕНЕЦИЈА

Следна статија

(ВИДЕО) ЗАХАРИЕВА: ЌЕ СЛЕДИМЕ ПОПИСОТ ВО РС МАКЕДОНИЈА ДА БИДЕ СПРОВЕДЕН СПОРЕД ЕВРОПСКИТЕ СТАНДАРДИ

Најново од Вести