|

Мистериозна светлина го осветли небото над Калифорнија

Луѓето ширум Јужна Калифорнија беа затекнати од мистериозни објекти кои го осветлуваа ноќното небо. Светлите ленти беа забележани вчера околу 1:30 часот по локално време. Граѓаните пријавиле дека светлината е видлива низ сојузната држава, пишува „ABC“.

Многат остатоци од ракетата „Фалкон 9“ на SpaceX што се спушти од вселенската база Ванденберг околу 19:30 часот во понеделникот.

Воздухопловната корпорација, независна непрофитна корпорација за истражување на вселената, на својата веб-страница објави информации за кинеско летало за кое се предвидуваше повторно да влезе во атмосферата околу времето кога беше забележана мистериозната светлина.

Лабораторијата за млазен погон на НАСА има список на небесни настани за секој месец, како што се лесно видливи планети, затемнувања и комети кои можат да се видат преку двоглед. Сепак, на листата нема ништо што би можело да ја објасни светлината на небото над Калифорнија. Би-Би-Си потврди дека истражува што би можело да ја предизвика светлината.Слични Објави