(Видео) Ноев: Позади позицијата на Македонија стојат руските интереси

//

„Русија се обидува преку свои проксита, на запад од Бугарија да ги создава овие работи. Затоа активностите на Владата и на политичките сили треба да се погледнат и преку таа призма. Кој какви интереси штити таму? Дали правејќи го тоа што многумина го сметаат за непринципиелни отстапки, за историјата за еднаквоста на Бугарите, не ги штити и не ги промотира руските интереси, затоа што руските интерси во моментот се позади позицијата на Македонија“, изјави поранешниот министер за одбрана на Бугарија Бојко Ноев во емисијата Денот со Веселин Дремџиев.

Според Ноев Русија е земјата која нема интерес Бугарија да биде силна и единствена и токму Русија работи да нема брзо решавање на отворените прашања меѓу Софија и Скопје.

Што уште кажа Бојко Ноев погледнете во видеото што следи. Кој кому и зошто треба да се извини. Бугарија за однесените во Треблинка Евреи од Македонија а и РС Македонија за насилното дебугаризирање на населението по 1944 г. Погледнете:Претходна статија

Нова серија земјотреси регистрирани во граничното подрачје Битола-Лерин

Следна статија

Антовски: Нов блок во РЕК не работи, за народот нема парно зошто за власта има тендери и криминал

Најново од Вести