ВИДЕО: ОДРЖАН 5-ТИОТ СТУДЕНТСКИ ЕТНОЛОШКИ ФИЛМСКИ ФЕСТИВАЛ „ЕТНОФФ“

/

Вчера во Кинотека на Македонија се одржа петтото издание на ЕТНОФФ – студентски етнолошки филмски фестивал.

На програмата беа прикажани 18 кратки студентски филмови од В. Британија, Италија, Етиопија, Мексико и Грција, кои низ визуелни алатки истражуваат релевантни и актуелни теми кои се однесуваат на социјалниот живот, ритуалите, родовите прашања, и малите нешта во секојдневниот живот, кои низ објективот на камерата стануваат големи и значајни.

Фестивалот е финансиски поткрепен од страна на Агенцијата за филм, со поддршка од Институтот за етнологија и антропологија при ПМФ, УКИМ.Повеќе за овој прекрасен фестивал можете да научите на неговата официјална facebook страна (овде)

Претходна статија

НАПРЕД РОЗОВО-ЧЕКОРИ ПРОТИВ РАКОТ НА ДОЈКА

Следна статија

ПОСЛЕДНА ШАНСА ЗА БОКИ 13 И КАТИЦА ЈАНЕВА ДА НАПРАВАТ УВИД НА ДОКАЗИТЕ ПРОТИВ НИВ

Најново од Истакнато

Потрага по идентитетот

Facebook статус на Никица Корубин Три достапни документи: Преговарачката рамка на 25 страници, Заклучоците на Советот