Претходна статија

ДУИ ЈА ПОЧНА ПЕСНАТА „НЕ ГО СИТНЕТЕ ОТПОРОТ“, ПО НАЈАВАТА ЗА ФОРМИРАЊЕ НА „САМООПРЕДЕЛУВАЊЕ“ ВО МАКЕДОНИЈА

Следна статија

БОКСУВАЛ СО ЧУВАРИТЕ ВО „АУШВИЦ“ ЗА КОРКА ЛЕБ, КОЈА ДА ЈА ПОДЕЛИ СО ДРУГАРИТЕ

Најново од Видео

(Видео) Мајор од ОЗНА од кратовското село Филиповци раскажува за времето после 6 април 1941 г.: Германците дојдоа и си заминаа, Бугарите не вршеа убиства и малтретирања, партизаните ги знаевме како шумкари

„Населението кај нас нема претрпено многу страдање после 6 април 1941 година. Германците дојдоа во Македонија,