(Видео) Подкастот Коридор 8 со специјална емисија посветена на 100 годишнината на МПО

///

Активистите на МПО Пирин од Чикаго, Томас Лебамов и Христијан Кулевски беа специјални гости во 76-тата епизода на подкастот „Коридор 8“, кој се емитува секоја недела во 19 часот на живо во Youtube.

Погледнете го видеото за да дознаете нешто повеќе за историјата на МПО и за активностите на таа најстара организација на македонски Бугари, која единствена може да има претензии дека има реална конекција со историската организација ВМРО.

Чујте ги ставовите на Томас Г. Лебамов, син на еден од последните лидери на МПО Џорџ Лебамов и внук на поранешниот главен уредник на весникот „Македонска трибуна“- Иван Лебамов и на Христијан Кулевски од Битола, кој самиот одбрал да ја открие вистината за македонското прашање и да се активира во МПО-Пирин Чикаго.

Во улогата преведувач од англиски влезе проф. д-р Иван Д. Иванов од Универзитетот во Синсинати, голем пријател и поддржувач на подкастот „Коридор 8“.

Претходна статија

Свети Дух е симбол на нескротливиот дух на Бугарите од Македониja

Следна статија

Потпалувачите и запалениот за бугарштината во Македонија

Најново од Вести