ВИДЕО: ПОГЛЕДНЕТЕ ШТО НАЈДОА ГРУПА НАУЧНИЦИ ВО НАЈДЛАБОКАТА ТОЧКА НА МАРИЈАНСКИОТ РОВ

Експедиција предводена од научникот Виктор Весково достигна до најдлабоката точка на Маријанскиот ров во Тихиот океан. Ќе се изненадите, кога ќе разберете дека на ова занимливо од научна гледна точка место, учесниците во експедицијата освен неколку нови видови ракчиња, розеви полжави… и пластична кеса со неколку пакувања од колачи.