(Видео) „Пуста младост“- пиринската песна што ги воскреснува мртвите

/

Во 2001 г. бугарската режисерка Иглика Трифонова го снима филмот „Писмо до Америка“. Во ова филмско остварување основен момент е пиринската песна „Пуста младост“. Во приказната претставена од Трифонова, песната ја пее баба Петра од село Пирин во околината на гр. Сандански.

Погледнете ја средбата меѓу филмската работничка и прекрасната баба Петра, 20 години по снимањето на филмот „Писмо до Америка“ во видеото што следи:Претходна статија

Радев-Заев: Дијалогот на високо ниво е клучен за надминување на спорните прашања меѓу Софија и Скопје

Следна статија

Пендаровски со писмо до Радев: Нашите земји и народи имаат многу повеќе заеднички нешта, отколку нешта што нè разделуваат

Најново од Видео