|

(Видео) САД до Скопје: Нема повторно преговарање на преговарачката рамка за ЕУ

Американската амбасадорка во Скопје Анџела Агелер во интервју за Радио Слободна Европа (Северна Македониjа). Македонски новинар: „Властите во Бугарија изјавија дека се против нови преговори со Северна Македонија, откако Мицкоски изрази подготвеност пак да преговара, но и изјави дека никогаш нема да гласа за уставни измени. Дали САД поттикнуваат нов дијалог меѓу Бугарија и Северна Македонија?“ Анџела Агелер: „Тие Договори се направени. Нема одново преговарање на Преспа, нема одново преговарање за напредок кон ЕУ. Тоа е многу јасно.“Слични Објави