(ВИДЕО) САМО 2 ДЕНА ПО КАЗНАТА ПЕЈПЕР МИЛ ПУШТЕНА НА НАЈЈАКО

Благој Клинчарски од Кочани, објави на својот facebook профил видео снимено со дрон на кое јасно се гледа колку загадува фабриката „Пејпер мил“ во истиот град.

loading...

Потсетуваме дека пред 2 дена Државниот инспекторат за животна средина ја казни кочанската компанија „Пејпер мил“ со 20.000 евра и обврска за два месеци да вгради филтер за да запре загадувањето на воздухот со ПМ 10 честички од нејзините оџаци. 


loading...