(ВИДЕО) СВЕДОШТВО НА БОЈАН РИЗОВ ОД СКОПЈЕ: ГЛИГОРОВ БЕШЕ ДЕЛ ОД ОРГАНИЗАЦИЈА КОЈА СЕ БОРЕШЕ ЗА СЛОБОДНА МАКЕДОНИЈА И НЕЈЗИНО ПРИСОЕДИНУВАЊЕ КОН БУГАРИЈА

//

Бојан Ризов бил соученик на поранешниот македонски претседател Киро Глигоров. Еве што раскажува Ризов пред бугарската новинарка Милена Милутинова во документарецот „Само затоа што беа Бугари“.

Ризов тврди дека заедно со Киро Глигоров учествувале во националистичка организација која се борела за ослободување на Македонија и нејзино присоединување кон Бугарија.

Извор/Видео: Струмски

Претходна статија

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ЗА МАРЈАН РИСТЕСКИ, ЕКС ГРАДОНАЧАЛНИК НА ПРИЛЕП

Следна статија

ВО ПРОСТОРИИТЕ НА БУГАРСКАТА АМБАСАДА ВО СКОПЈЕ И ГЕНЕРАЛНОТО КОНЗУЛСТВО ВО БИТОЛА ЌЕ МОЖЕ ДА СЕ ГЛАСА ЗА ИЗБОРИТЕ ВО БУГАРИЈА

Најново од Вести