| |

(Видео) Ташев: Владата во Скопје дава огромни пари за лобирање и црн PR прoтив Бугарија

„Владата во Скопје обезбеди меѓу 2,5 и 3 милиони евра за словенечкиот тинк-тенк институт INFIMES и 30 милиони евра за лобирање во ЕУ и САД за да се заложи за датум во декември за почеток на преговорите за членство во ЕУ и црн ПР против Бугарија“, изјави доц. д-р Спас Ташев од БАН во емисијата „Денот“ на телевизијата БгОНAir.

Ташев додава дека до средината на декември треба да очекуваме објави со лажни информации против Бугарија.Слични Објави