|

(Видео) Туризам. бг: Мадара и вечниот бугарски коњаник

Тој не е само победник во ловна сцена. Оди надвор од времето и судбината. Избран е за глобален симбол на Бугарија и е најстар споменик на бугарската државност и присуство во Европа на бугарска територија. Нема друг коњаник како него на континентот.

Слични Објави