(ВИДЕО) ВО ЊУЈОРК ОТКРИЈА ТЕЛА НА 100 ЛУЃЕ ПОЧИНАТИ ОД КОВИД-19

/

Властите во Њујорк откриле тела на 100 починати од коронавирус во два камиони фургони без ладење откако граѓани се пожалиле дека од камионите се шири силна смрдеа, јави снноќа Еј-би-си.

Според извештаите, во секој од фургоните паркирани недалеку од погребален дом во Бруклин, имало по 50 тела.Според властите, фургони без ладење не се соодветен начин за чување на тела, бидејќи градот Њујорк има набавено камиони ладилници каде можат да се чуваат телата, бидејќи капацитетот на погребални домови, мртовечниците и болниците е надминат, се додека не се извршат потребните процедури за погреб на починатите.

Претходна статија

ДИМИТРИЕВСКИ: МНОГУ Е ЛЕСНО ДА СЕ УДРИ ПО ЏЕБОТ НА ГРАЃАНИТЕ

Следна статија

ТРАМП БАРА БРЗ РАЗВОЈ НА ВАКЦИНА ПРОТИВ КОВИД-19

Најново од Вести