| |

Виолинистот Светлин Русев со уникатен концерт во Ајфеловата кула по повод 24 мај

Со ексклузивен концерт во срцето на Ајфеловата кула на виртуозниот виолинист Светлин Русев, Бугарскиот културен институт во Париз оваа година ќе го одбележи 24 мај во Франција.

На 23 мај во салата Густав Ајфел, еден од најпопуларните бугарски класични музичари во светот ќе одржи солистички концерт во пресрет на празникот на бугарското писмо и култура на покана на директорката на Бугарскиот културен институт Десислава Бинева. Светлин Русев ќе свири дела од Бах, Паганини, Ф. Вале, Петар Христосков, Јожен Изаи.

Точно една година по неговиот последен концерт во Париз со Оркестарот на Симфониската гарда, поканата на Бугарскиот културен центар е единствената можност неговите обожаватели да го слушнат во живо во Париз во 2023 година, меѓу неговите многубројни настапи ширум светот.

Денес Русев настапува како солист и значаен камерен уметник во Европа, САД, Латинска Америка и Азија. Русев е професор на Вишиот национален конзерваториум за музика и танц во Париз. Спроведува мастер-класови за виолина и камерна музика во различни земји.

Слични Објави