|

Владата ќе ѝ даде 6 милиони евра на Арсовска за да го направи Качанички Пат

Владата веќе наменски му додели 3 милиони евра, од вкупната вредност од 6 милиони евра, на Град Скопје за изградба на Качанички Пат (во Визбегово) до скопската обиколница.

„Во разговор и соработка со градоначалничката на Скопје, Данела Арсовска, која е надлежна за реализација на проектот, ги почнавме последните административни подготовки во Владата и Министерството за транспорт за да почне и да заврши оваа важна сообраќајна артерија за градот“, објави вицепремиерот Артан Груби.

Слични Објави