ВЛАДИКАТА ПИМЕН ДО ГРЧКИОТ ВЛАДИКА СЕРАФИМ: КАМЕЊАТА МОЖЕБИ И ЌЕ СЕ ИЗЕДАТ, НО СРАМОТ НЕ СЕ ЈАДЕ.

//

Владиката Пимен со пост преку својот facebook профил му возврати на костурскиот митрополит Срафим, кој на протестите за одбрана на Грчка Македонија кажа дека ако е потребно „за Македонија и камења ќе јадеме“. Тој му кажа дека можеби камењата може да се изедат, но срамот не се јаде.

Претходна статија

ХУМАНИТАРНА АКЦИЈА ВО КУМАНОВО И ЛИПКОВО ПО ПОВОД РАМАЗАН

Следна статија

ВЛАДА: ШПЕКУЛАЦИИТЕ ЗА ПРЕГОВОРИТЕ НЕ ПРИДОНЕСУВААТ КОН ИЗНАОЃАЊЕ РЕШЕНИЕ

Најново од Вести