|

ВМРО-ДПМНЕ: Заев го избрал пиунот Ковачевски како лика и прилика на него

„Многу неславен беше почетокот на пиунот Ковачевски. Брзо пукна како меур од сапуница обидот на пропагандата на СДСМ да го прикаже како дипломец од Харвард, а тој всушност бил курсаџија со тридневен скапо платен курс.

Така е тоа кога со лага сакаш да се преставуваш како дипломец. Ова е само уште еден доказ дека не случајно Ковачевски беше избран за пиун на Заев. Општо познато е дека на Заев не може да му се верува, а сега се покажува дека Заев избрал наследник кој е лика и прилика на него.

Заевизмот продолжува со Ковачевски. Сега само ќе продолжат лагите препакувани во нова амбалажа.

Затоа треба заевизмот да се порази на избори, за да не се повторува во форма на нови пиуни“.

Соопштение на ВМРО-ДПМНЕСлични Објави