ВО 2027 РУСИЈА ЌЕ ПОЧНЕ СО ПРОИЗВОДСТВО НА АВИОНИ ТИП „СТЕЛТ“

Руската воена индустрија ќе почне да произведува руски авион бомбардер од типот „стелт“ во 2027 г. јавува рускиот медиум „Известија“, повикувајќи се на извори од Министерството за одбрана на Руската федерација и конструкторското биро „Тупољев“.

Испитувањата на новиот авион ќе почнат во април 2023 г.

Според прелиминарниот договор треба да бидат произведени 3 авиона шеста генерација, коишто ќе бидат со четворица луѓе екипаж.