|

Во Киев е прогласен ден на жалост

Градоначалникот на Киев, Виталиј Кличко, го прогласи 9 јули за ден на жалост по смртоносните напади на главниот град.

Сите знамиња ќе бидат спуштени на половина копје на институционалните згради низ градот, објави тој на Телеграм, а сите забавни настани се откажани.

Најмалку 20 луѓе загинаа во главниот град, вели Кличко, а речиси 100 се ранети.Слични Објави