ВО ШТИП ДЕНЕСКА ГЛАСААТ ЗАТВОРЕНИЦИТЕ И БОЛНИТЕ И НЕМОЌНИТЕ ЛИЦА

Државната изборна комисија информира дека во текот на денешниот ден за предвремените избори за градоначалник на општина Штип и Пласница, своето право на глас ќе можат да го остварат лицата кои се на издржување казна затвор или се во притвор и болните и немоќните лица.

loading...

На гласачките места во казнено поправните установи своето гласачко право денеска ќе можат да го остварат 67 гласачи кои се од општина Штип и еден гласач од општина Пласница.

Сите гласачки места во казнено поправните установи се отворени утрово во 7 часот и гласањето таму ќе трае до 19 часот.

До овој момент гласањето тече без никакви проблеми.

Во текот на денешниот ден избирачките одбори ќе го спроведат и гласањето на лица кои се болни или немоќни, или во куќен притвор.loading...

Во своите домови гласачкото право ќе го остварат 142 гласачи кои се пријавиле како болни или немоќни, и тоа 66 глсачи во оптина Штип и 76 гласачи во општина Пласница.

Денеска се спроведува гласање во еден центар за вонсемејна грижа каде што се сместени двајца гласачи кои се од општина Штип.