ВО СКОПЈЕ САНКЦИОНИРАЊЕ НА ВОЗАЧИТЕ КОИ ОРГАНИЗИРААТ И УЧЕСТВУВААТ ВО ДИВИ ТРКИ

//

Во текот на вчерашниот ден (31.05.), поточно во периодот од 19,00 до 24,00 часот од страна на Одделението за безбедност на сообраќајот при Секторот за внатрешни работи Скопје и Одделението за сообраќајно-ескордно обезбедување, беше спроведена акциска контрола на подрачјето на Секторот за внатрешни работи Скопје со цел откривање и санкционирање на возачите кои организираат и учествуваат во диви трки.

Од страна на полициски службеници привремно се задржани 10 моторцикли, поради сомнение на вградување на одделни системи, составни делови, самостојни технички единици и опрема што се разликува од основно вградените-издувни системи по чл.53 од Законот за возила и истите во текот на денешниот ден ќе бидат упатени на вонреден технички преглед.

По однос на останати прекршоци од Законот за безбедност на сообараќајот на патиштата и Законот за возила кон возачи, превземени се вкупно 46 мерки за сторени сообраќајни прекршоци.Претходна статија

МИЦКОСКИ: НИКОЈ ВЕЌЕ НЕ ВЕРУВА ВО ШАРЕНИТЕ ЛАГИ НА ЗАЕВ

Следна статија

ЕТНОЛОШКА ИЗЛОЖБА ВО МУЗЕЈОТ ВО НЕГОТИНО

Најново од Вести