| |

Воената академија „Г. С. Раковски“ во Софија одбележува 111 години

Воената академија „Г. С. Раковски“ во Софија одбележа 111 години. Празничниот ден започна со свечен ритуал на поставување венци и цвеќиња пред споменикот на патронот на Академијата Георги Стојков Раковски.
Награди добија и воените и цивилните службеници.
Гости на прославата беа заменик министерката за одбрана Теодора Генчовска, началникот на одбраната адмирал Емил Ефтимов, високи воени офицери и амбасадори.Слични Објави