ВОИНОТ НА КОЊ ЌЕ СЕ ПРЕИМЕНУВА ВО ХЕЛЕНСКИ ВОИН НА КОЊ

//

Еве што е наведено во членот 8 ст 2 од Спогодбата меѓу Заев и Ципрас што викендов треба да биде потпишана во Преспа…

Член 8 ст. 2. Во рок од шест месеци од влегувањето во сила на оваа Спогодба, Втората страна ќе го преиспита статусот со спомениците, јавните згради и инфраструктурата на нејзината територија и доколку истите на кој било начин упатуваат на античката елинска историја и цивилизација, што претставува составен дел од историското или културно наследство на Првата страна, ќе преземе соодветни корективни дејствија со цел делотворно да го разгледа прашањето и да обезбеди почитување на таквото наследство.Овде „жртва“ ќе падне Воинот на коњ, кој нели претходната владејачка гарнитура го нарече така за да не ги нервира нашите пријатели Грците. Според овој член нема да е чудно ако затреба и на неговото име да се додаде одредница- например хеленски воин на коњ за да се знае дека припаѓа на историското наследство на Првата земја во случајот Грција.Претходна статија

МИЛИ МОИ, ТАКА НАРЕЧЕНИ PROTESTERS OF NORTH MACEDONIA, НЕ МЕ „ПИТАТЕ“, АМА МОРАМ ДА ВИ КАЖАМ НЕШТО

Следна статија

КОЛКУ ПАРИ ЌЕ ЧИНИ МЕНУВАЊЕТО НА КАПАЦИТЕ НА ОДВОДНАТА МРЕЖА ШТО СЕ СО СОНЦЕТО ОД КУТЛЕШ?

Најново од Вести