ВОЗИЛАТА СО СТРАНСКИ ТАБЛИЧКИ НА СЕКОИ 3 МЕСЕЦИ ЌЕ СЕ ИЗНЕСУВААТ ОД ДРЖАВАТА ВО ТРАЕЊЕ ОД 3 МЕСЕЦИ

Сопствениците на автомобилите со странски таблички, коишто влегле во државава до 1 октомври ќе имаат можност истите да ги регистрираат со 50% поевтин данок на моторни возила, односно вкупниот износ на царината и акцизата, рече премиерот Зоран Заев во гостувањето во емисијата „Економски Магазин“ на Алсат.

loading...

Тој додаде дека оние коишто таквото возило нема да го префрлат на македонски таблички, ќе треба да постапат според европските закони.

loading...

„Тоа значи три месеци тука, најмалку три месеци надвор колата. Па три месеци тука, па три месеци надвор колата. Тоа денеска со електронските системи на МВР се следи. Пресекот го правиме на 1 октомври“, рече Заев.