ВРЕМЕНИОТ МАКЕДОНСКИ АМБАСАДОР ВО БУГАРИЈА ПОВИКАН ВО СОФИСКОТО МНР ПОРАДИ СПИСОЦИТЕ НА БУГАРИ ШТО СЕ ШИРАТ НА FACEBOOK

Денеска во бугарското МНР бил повикан на разговор времениот амбасадор на Р. Македонија во Бугарија. На средбата бугарската страна изјавила дека ги оценува брзите активности на властите во Скопје за случајот со палењето на бугарското знаме и јазикот на омраза во социјалните медиуми против членови на бугарската влада. Од МНР очекуваат реакција и во однос на објавените на facebook податоци на луѓе со бугарско државјанство кои живеат на територијата на Република Северна Македонија со повици за напад врз нив.

loading...loading...