| |

ЗА ЕДЕН ДЕН, 13.903 ЛУЃЕ СЕ РАЗБОЛЕЛЕ ОД КОРОНАВИРУС

Светската здравствена организација (СЗО) во светот регистрираше 13.903 инфекции со коронавирус со нов вид во текот на денот, додека 862 починаа, покажуваат податоците од извештајот на СЗО објавени синоќа на веб-страницата на оваа организација.

Така, според СЗО, вкупниот број на пациенти достигна 167.511, од кои повеќе од половина – 86.434 – се регистрирани надвор од континентална Кина. Бројот на починати се искачи на 6.606 (3.388 починати надвор од Кина).

На 11 март, Светската здравствена организација ја прогласи пандемија на новиот коронавирус „ковид-19“.

Извор: МакфаксСлични Објави