|

ЗА САУДИСКА АРАБИЈА СЀ УШТЕ СМЕ БЈРМ

Кралството на Саудиска Арабија не го признава уставното име на Република Северна Македонија. Ова констатација произлегува од Визите кој се во оптег за припадниците на верската исламска исповед во Македонија, кои ќе патуват ова година во посета на светите места, гробот и цамијата на пророкот Мухамед, пренесува весникот КОХА.

Во визите кој се пуштени во оптек од Амбсадата на Кралството на Саудиска Арабија во Тирана, во графата каде треба да стои државјанствотот, пишува Бивша Југословенска Република Македонија, иако барањата за визи се доставуват според процедурите кој и се реферират на Уставното име.

Од МНР за весникот КОХА велат дека за конректниот случај ќе реагират до надлежните институци во Саудиска Арабија, со цел да се исправи ова дипломатска грешка.Слични Објави