| |

ЗАЕВ: КОГА ЌЕ ДОЈДЕ ВРЕМЕ СО МИНИСТЕРОТ СПАСОВСКИ ЌЕ ГИ КАЖЕМЕ РЕЗУЛТАТИТЕ ОД ИСТРАГАТА ЗА БЕГСТВОТО НА ГРУЕВСКИ

Ги знам сите детали, целосно сум информиран. Кога ќе дојде време јас и министерот Спасовски ќе ги кажеме сите детали од истрагата и за делот на внатрешната истрага на МВР и за делот на Јавното обвинителство.

Законите во Македонија налагаат дека кога имате налог од Јавното обвинителство истрагата треба да заврши и потоа  да бидат соопштени резултатите и ние тоа ќе го почитуваме, изјави премиерот Зоран Заев за текот на истрагата околу бегството на поранешниот премиер и почесен претседател на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, во Унгарија, откако требаше да се јави на издржување на двегодишната затворска казна.

Истрагата се однесува на прашањето кој и како му помогнал да ја напушти територијата на Република Македонија.

Извор: ЛокалноСлични Објави