| |

ЗАЕВ: КОНЕЧНО ГО РЕАЛИЗИРАВМЕ БАРАЊЕТО НА ГРАЃАНИТЕ НА МАКЕДОНИЈА КОИ ЖИВЕАТ ВО ГЕРМАНИЈА

Конечно го реализиравме долгогодишното барање на граѓаните на Македонија кои живеат во Германија – официјално се признаени македонските возачки дозволи. Може да почне замена на националните возачки дозволи, со валидни возачки дозволи од земјата во која престојуваат. Нема веќе дополнителни трошоци за повторно полагање на возачки испит. Ова е договорено со заедничката декларација меѓу македонското МВР и германското Сојузно Министерство за транспорт и дигитална инфраструктура, напиша на Заев на својата фб страница.

Слични Објави