| |

ЗАЕВ ВО ГРЦИЈА: ПРОБЛЕМОТ СО БУГАРИЈА Е СМЕШЕН

Ние продолжуваме да разговараме со нив, ние сме пријатели со сите. Бугарија го измисли ова прашање. Дури, не ни можам да ви објаснам што е проблемот сега, бидејќи е смешен проблем, непостоечки проблем. Ни треба да најдеме решение бидејќи тоа е добивка и за Бугарите и за Македонците од Македонија и само придобивки би донело на сите, истакна премиерот Зоран Заев пред уредникот на „Катимерини“ Атанасиос Елис за време на шестиот Делфи економски форум во Атина

Заев објасни дека нашата земја „од минатата година, од 20 март има одлука со консензус од сите 27 земји-членки дека 100 отсто го исполнивме процесот на реформи и сме подготвиме за почеток“, но и додаде дека Бугарија, ако сака има можност да нѐ блокира за време на отворањето на поглавјата.Слични Објави