ЗАГАДЕН ВОЗДУХОТ ВО СКОПЈЕ, ВО ЦЕНТАР ИЗМЕРЕНИ 147 ПМ 10 ЧЕСТИЧКИ

Мерните станици ширум земјата покажуваат дека моментално Скопје е многу загадено. Исто така и во Гостивар е многу загадено со 105 ПМ 10 честички.

Најзагадено е во Центар со 147 ПМ 10 честички, кај Ректорат 115 ПМ 10 честички и Лисиче 103 ПМ 10 честички.