| |

Зеколи: Да се знае кој носи чакшире, а кој пелени

Дипломатот и аналитичар Арсим Зеколи со интересен коментар во однос на фотографијата од средбата на т.нар. „вајмарска“ тројка со раководството на ВМРО-ДПМНЕ и лидерите на партиите во коалицијата.

Да се зна ко је газда овде и ко носи чакшире а ко пелене!

Една слика кажува се. А во сликата, говорот на телата на вмровските македончиња со рачиња под маса, скрушени погледи, свиткани рбети, сиви лица се во таков контраст со ликот кој ги има прекрстено рацете на маса и гледа заканувачки кон “нацистичките” гости. Ова се тие кои верглаат “никогаш под диктат”, пишува Зеколи, како коментар на следната фотографија.Слични Објави