|

Зеленски: Мир со Русија може да биде постигнат само со наша победа на бојното поле во Украина

Украинскиот претседател, Володимир Зеленски, изјави дека единствениот услов под кој е можно да се постигне мир со Русија е победа на бојното поле во земјата, пренесе агенцијата УНИАН, повикувајќи се на неговата изјава за време на посетата на селото Јагодно во областа Чернихивска.

-На кој начин може да се постигне мир со Русија? Само со победа на бојното поле во нашата земја, да се запре Руската Федерација, рече Зеленски.

Според него, во спротивно, по Украина, Русија ќе тргне кон Европа.

-Веќе можете да го видите резултатот од тоа што окупаторите им го прават на градовите во нашата земја, кажа украинскиот претседател.

Зеленски истакна дека за да ја постигне оваа цел, на Украина и треба се што нејзините партнери имаат и можат да обезбедат како помош во оружје и муниција. Тој изрази благодарност до сите партнери за веќе дадената поддршка, која ќе помогне да се спасат животите на Украинците.

 Слични Објави