| |

Злото сторено од ДС не може да се исчисти*

Facebook статус на Методи Иванов

Точно е дека припадниците на ДС работеле за државата. Проблемот е што таа земја работеше против поголемиот дел од бугарскиот народ, во служба на Сталин и неговите наследници во СССР. Посебна чест во оваа земја уживаа терористите платени од Москва, наречени партизани, кои убиваа, ограбуваа и поставува бомби со една цел – комунистите да ја преземат власта. Оваа држава ги убиваше или испраќаше во логори образованите, способните и вредните, а на нивно место ги лансираше простите, неспособните и мрзливите.

Оваа држава им ги одзеде имотите на граѓаните и селаните, слободата и човековите права, им ги смени имињата, ги избрка од домовите. Оние кои се обиделе да побегнат од овој „рај“ оваа земја им пукаше во грб и како награда, на убијците им даваше 3 дена одмор. Овие убијци работеле за државата, исто како убијците и садистите од концентрационите логори, како и убијците од измислениот „народен суд“, како и убијците на уметниците како Георги Марков, Георги Заркин, Јана Јазова. Сите овие убијци за оваа земја беа херои.

Оваа држава ги прогонуваше и казнуваше не само неистомислениците, туку и децата на она што ги нарекуваше „поранешни луѓе“, во корист на безбројните привилегирани лумпени и безрбетни лакеи на номенклатурата, означени како „наши луѓе“. Оваа земја со децении беше едноставно беден, самопроституирачки вазал на „занданата на народите“ – СССР и постоеше како нејзин суровински и финансиски додаток на сметка на просперитетот на бугарскиот народ.

Таква беше земјата за која работеа оние кои сега некои се обидуваат да ги исчистат. Значи, уште еднаш – добри припадници во озлогласената Државна безбедност, која преку сила и терор работеше да обезбеди непречено функционирање на таа држава, не постојат, не постоеле и не можат да постојат. Тоа се вика морал. Ова е непознат збор за комунистите, тие се оперирани од него. Но, дури и на тригодишно дете може да му се објасни нешто едноставно – а тоа е да се направи разлика помеѓу доброто и злото.

Комунизмот и неговото недоносено дете социјализмот, тоталитаризмот со својата болна идеологија и култот на личноста, предавствата на националните интереси, ликвидацијата на интелигенцијата, свештенството, војската и претприемачите, репресивната машина во лицето на ДС, лицемерието, грдотијата – сето тоа е зло.

Токму поради ова огромно зло, комунистичкиот режим со закон е прогласен за криминален низ цела Европа, па и кај нас. Неговите шефови, гласници и поддржувачи се криминалци против сопствениот народ и против човештвото. А сите што доброволно и за плата работеле за криминалците, не можат да бидат добри. Сите припадници на ДС се измеќари, алчни продавачи без совест и џелати на животите и судбините на своите сонародници. Без оглед на тоа какви прекрасни деца и внуци можеби одгледале и како се однесувале со нив, тоа не ги менува фактите.

Злото не може и нема како да се исчисти. Може само да биде осудено и избркано од нашите животи.

Долу ДС, долу БКП, да живее Бугарија!

* Насловот е на редакцијатаСлични Објави