АКО СТЕ ПОСТАРИ ОД 30 ГОДИНИ НЕ ТРЕБА ДА ЈАДЕТЕ…

//

Со текот на времето, нашето тело се менува и неговите одбранбени механизми се намалуваат. Затоа, нашата исхрана треба да биде во согласност со нашата возраст. По одредена возраст нашето тело почнува да ги апсорбира некои храни многу потешко, што доведува до акумулација на вишок килограми, формирање на брчки и др. Во оваа статија ќе дознаете кои производи не треба да бидат консумирани во големи количини ако сте постари од 30 години. Прво, број еден непријател за луѓето постари од 30 години е шеќерот. Потоа следат белиот леб и сите производи во кои има бело брашно.  Не консумирајте кечап и мајонез. Тука се и тестенините. Многу опасни се и пијалоците се засладувачи. Избегнувајте го благото.

Претходна статија

СДСМ: МИРЧЕВСКИ ВО СВЕТИ НИКОЛЕ- МЕРКИТЕ ВО ЗЕМЈОДЕЛСТВОТО И ЗГОЛЕМЕНИТЕ ПЛАТИ ОБЕЗБЕДУВААТ ПОВЕЌЕ ПАРИ КАЈ ГРАЃАНИТЕ

Следна статија

3 ВАЖНИ ПРАВИЛА ПРЕКУ КОИ ЌЕ СИМНЕТЕ КИЛОГРАМИ НА ЛЕСЕН И ЗДРАВ НАЧИН

Најново од Истакнато