| |

АМЕРИКАНСКА СТОПАНСКА КОМОРА ВО МАКЕДОНИЈА: НЕ Е ПОГОДЕН МОМЕНТ ЗА ПРОГРЕСИВНО ОДАНОЧУВАЊЕ НА ЛИЧНИОТ ДОХОД

Американската стопанска комора во Македонија – АмЧам Македонија смета дека не е погоден момент за воведување прогресивно оданочување на личниот доход, особено не во формата која што неофицијално беше имплицирана.

Оттаму оценуваат дека предложеното воведување прогресивно оданочување на персоналниот доход нема да го постигне посакуваниот ефект на подобрување на социјалната еднаквост и ќе ја намали продуктивноста, вработливоста и развојот на квалификации, ќе се зголеми сивата економија и негативно ќе влијае на економскиот раст и развој.

Целиот текст прочитајте го овде

Слични Објави