Аријанит Хоџа: Да се исклучи светлото на милениумскиот крст

/

Генералниот секретар на Беса, Арјанит Хоџа на својот Фејсбук посочи дека Милениумскиот крст на Водно треба да се исклучи.

Ваквото барање доаѓа по одлуката во Париз да се исклучи Ајфеловата кула.

-Во Париз се носи одлука за намалување на осветлувањето на Ајфеловата кула, со што се заштедуваат непотребни трошоци за струја, особено во периодот на енергетската криза која започна и се очекува да се продлабочи во текот на оваа зима. Наместо нашите владетели да ни кажуваат како да се користи струјата дома, јас јавно предлагам да почнат да се штедат и да престанат со непотребното осветлување на Милениумскиот крст на Водно, Скопје!“, пишува Хоџа.

Претходна статија

Перев за Радио Благоевград: Подемот на МПО во САД се должи на семејство Лебамови, генералниот конзул Светослав Станков и на старите организации како МПО-Пирин

Следна статија

Далеку сме од мир во Украина, оцени Гутереш по разговорот со Путин

Најново од Вести