(Видео) Маршот на македонските револуционери „Изгрей зора на свободата“ ечи на 100-та јубилејна конвенција на МПО

//

Маршот на македонските револуционери „Изгрей зора на свободата“, што исто така е и химна на МПО звучеше на 100-та јубилејна конвенција на најстарата организација на македонските Бугари во САД и Канада, која што се одржа во Форт Вејн, Индијана, САД.

Видеото со прекрасната изведба на химната на МПО и на ВМРО ни го испрати генералниот конзул на Бугарија во Чикаго, г-нот Светослав Станков.

Тимот на „Трибуна“ му благодари! Уживајте во прекрасната изведба:

Претходна статија

Перев за Радио Благоевград: Подемот на МПО во САД се должи на семејство Лебамови, генералниот конзул Светослав Станков и на старите организации како МПО-Пирин

Следна статија

Асен Аврамов-десната рака на Иван Михајлов

Најново од Видео