Барокните фасади и „Скопје 2014“ ја дефокусираа расправата за Ребалансот на Буџетот

/

Ребалансот, наместо да биде централна тема, стана причина за нови препукувања кои се сведоа на барокните фасади, проектот „Скопје 2014“, еврообврзницата, Рашковски, криминалот и корупцијата, на тоа што направи оваа Влада, а што таа пред неа, кој води добри, а кој лоши политики, кој сечел ленти по три пати, кој давал лажни ветувања и колку е партизирана администрацијата.

– СДСМ продолжува со веселата математика за да докаже дека економската ситуација не е катастрофална, а 600.000 граѓани живеат во сиромаштија, се најавуваат нови бранови на отпуштања во текстилниот сектор, 6.200 компании ставиле клуч на врата, поскапувањето на горивото и струјата предизвикува рапиден пад на стандардот и јавниот долг прпват е двојно поголем од вкупните приходи, рече во почетокот на расправата Зоранчо Јованчов од ВМРО-ДПМНЕ, пренсува zoom.mk.

На тоа реплицираше Панчо Минов, појаснувајќи дека капиталните расходи се зголемени и редизјанирани на сметка на бизнисот, за да им се помогне на компаниите и да им се овозможи да инвестираат.

– Компаниите едвај го чекаат донесувањето на ребалансот за да ги оставарат своите права, рече Минов.Лидија Петкоска од ВМРО-ДПМНЕ го повтори партискиот став дека ребалансот е неразвоен и неконзистентен.

Целиот напис прочитајте го овде.

Претходна статија

Заев по повод 20 години од Рамковниот договор: Успешна историја благодарение на партнерите ЕУ, САД и НАТО

Следна статија

Етничка графа во личните карти – Беса не попушта, Заев вели дека е невозможно

Најново од Вести