|

БЕКТЕШИ: СОПСТВЕНИЦИТЕ НА ВОЗИЛА СО СТРАНСКИ ТАБЛИЧКИ ЌЕ ПОТПИШУВААТ ИЗЈАВА

Според законот превидено е сопствениците на возила со странски таблички ќе потпишуваат изјава дека возилото е влезено пред 1 октомври, изајви министерот за економија Крешник Бектеши.

-Овој закон од една страна ќе се реши проблемот со возилата со странски таблички, а од друга страна ќе има дополнителни приходи во Буџетот. Важно  е да се наведе фактот дека остануваат другите критериуми кои произлегуваат од постоечките закони за возила, а кои се однесуваат на заштита на животната средина. Значи сите возила кои се влезени пред 1 октомври, а ги исполнуваат еколошките критериуми предвидени со подзаконските акти , треба да  бидат над евро 4 стандард, рече Бектеши.

Слични Објави