БУГАРИЈА ЛАНИ ЈА ПОСЕТИЛЕ 583.026 МАКЕДОНСКИ ГРАЃАНИ, А 396.450 БУГАРИ ПРЕСТОЈУВАЛЕ ВО МАКЕДОНИЈА

//

Бугарија лани ја посетиле 583.026 македонски граѓани, а 396.450 Бугари престојувале во Македонија, покажуваат податоците на Бугарскиот национален статитички институт. Само во јуни годинава, пак, 45.818 македонски државјани биле во Бугарија од кои 37.807 во туристичка посета, 2.851 биле службено, а 5.160 поради други цели. Македонија во јуни ја посетиле 49.179 бугарски граѓани, од кои 22.276 поради туризам, 12.254 службено, а 14,199 од други причини.

Извор: Бриф

Претходна статија

СВЕЧЕНО ОТВОРАЊЕ НА ЛЕТНАТА ШКОЛА ПО МАЈЧИН ЈАЗИК НА АГЕНЦИЈАТА ЗА ИСЕЛЕНИШТВО НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЈА

Следна статија

КАКО ДА ИЗБЕГНЕТЕ ЗАМОР ПРИ ДОЛГОТРАЈНИ ВОЗЕЊА

Најново од Вести