Цар Симеон за пукањето кон бугарскиот клуб: Ваквите постапки ѝ штетат пред се на Северна Македонија

//

Пукањето кон бугарскиот клуб во Охрид е изолиран чин на примитивност. Ова го изјави поранешниот бугарски премиер и цар Симеон Сакскобургготски.

„Тоа не одговара на општото чувство на љубов меѓу луѓето од двете земји. Ваквите постапки и нанесуваат штета на самата Северна Македонија и нејзината намера да биде дел од големото европско семејство“, посочува Сакскобургготски.

Напаѓачите, треба да читаат историски книги, но од меѓународни историчари и да се запознаат со улогата на цар Борис III во балканската и светската историја, вели Сакскобургготски.

Претходна статија

Успешно заврши петдневното заедничко дружење на младинци од Бугарија и РС Македонија, финансирано од д-р Милен Врабевски

Следна статија

Доц. д-р Наум Кајчев: Колегите од Скопје се повлекоа од некои однапред одредени позиции

Најново од Вести