Вселенскиот патријарх Вартоломеј и бугарскиот Неофит ќе разговараат за МПЦ-ОА

//

Одлуката на Бугарската православна црква да се ангажира за застапување пред помесните православни цркви за воспоставување на канонскиот статус на Македонската православна

Повеќе

ВМРО-ДПМНЕ: Вистината за политички притворените уметници се пробива надвор од границите на Република Македонија

//

„Вистината за политички притворените уметници се пробива надвор од границите на Република Македонија. Нивни колеги се повеќе се запознаваат и реагираат на

Повеќе

Турска пратеничка осудена на девет месеци затвор за навреда на претседателот

//

Турска пратеничка од прокурдската Демократска партија на народите (ХДП) е осудена на девет месеци затвор за навреда на претседателот, јавија турските медиуми

Повеќе

Воздухот во Пехчево, Берово, Делчево и Виница не е загаден над дозволеното – покажа мерењето на НВО Амброзија

//

Квалитетот на воздухот во Пехчево, Берово, Делчево и Виница е во пропишаните стандарди, иако во изминатиот период имало денови кога во утринските

Повеќе