Бадникарски огнови

Граѓаните кај нас се учени за се, а една од најважните традиции за којa се подготвуваат…

Каменот од Розета

Имам сериозен проблем како се сфаќа доаѓањето на животот во Македонија. Тоа стана особено видливо во…

Во 2018-та: Македонија во НАТО?

Правејќи оцени на годините што изминуваат и на тие што доаѓаат, 2017 година ја оценив како…

Прејадени-нема

Зад нас е „најлудата ноќ“. Ако јас се прашувам, сите други денови и ноќи во оваа…

Реформаторите слават, реформите спијат

Поспано, на политички план, почна годината што се очекува да биде пресвртна за Македонија, со оглед…

Револуцијата нема да биде лекторирана

Кон крајот од јуни, стотици вработени во Њујорк тајмс протестираа против претстојните агресивни отпуштања што диспропорционално…

Исцелување на македонскиот филм

Претпразничниот, вообичаено, е период кога познатите светски, понекогаш и домашните, весници и магазини прават големи осврти,…

Колективно признавање на уставното име во ОН

Ние можеме да го покренеме во Генералното собрание на ООН и со потребната политичка волја можеме…

Јас и Господ и никој друг

Ги објавивме во илјада варијанти списоците на желби и надежи што да ни донесе Новата 2018…

Колев до Шилегов: „Отвори бесплатна автобуска линија БЕЛА ШАМПИТА-СУД, СУД-БЕЛА ШАМПИТА“

Повеќе од јасно е дека, проблемот со загадениот воздух, не може да се реши со маѓично…