Исцелување на македонскиот филм

Претпразничниот, вообичаено, е период кога познатите светски, понекогаш и домашните, весници и магазини прават големи осврти,…

Колективно признавање на уставното име во ОН

Ние можеме да го покренеме во Генералното собрание на ООН и со потребната политичка волја можеме…

Јас и Господ и никој друг

Ги објавивме во илјада варијанти списоците на желби и надежи што да ни донесе Новата 2018…

Еден настан, различна правна диоптрија

Деновиве имаме мошне интересна ситуација, народниот правобранител, кој според уставот е институција во државата да тврди…

Стабилност на пензиите

Деновиве се случува една најавена, голема продажба на целосен удел во пензиски фонд. Трансакцијата се врши…

Колев до Шилегов: „Отвори бесплатна автобуска линија БЕЛА ШАМПИТА-СУД, СУД-БЕЛА ШАМПИТА“

Повеќе од јасно е дека, проблемот со загадениот воздух, не може да се реши со маѓично…